Hirdetés
Hirdetés

Rablás Miskolcon: gyógyszert kevert ismerőse italába

borsodihir.hu | 2024. 04. 24. | 09:37:46
A sértett a miskolci kórház toxikológiai osztályán tért magához.
Rablás Miskolcon: gyógyszert kevert ismerőse italába
A sértett a kórházban tért magához (Fotó: Illusztráció/freepik.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a nőnek az ügyében, akivel szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a sértett férfi 2022. június 13-án napközben Miskolc Avas városrészében találkozott az általa látásból ismert vádlottal, akit italozni hívott. Egy söröző teraszán foglaltak helyet, a férfi többször felállt, hogy sorsjegyet és cigarettát vásároljon. Egyik alkalommal a vádlott nő a táskájából elővett gyógyszert a szájába vette, a sértett italából kortyolt egyet, megvárta, hogy a tabletta oldódni kezd, majd a folyadékot a szájából visszaengedte a sörös üvegbe és megrázta azt. A férfi visszaérkezve többször ivott az italból, majd a vádlottal kézen fogva távozott.

Ezt követően a bódult sértett a miskolci kórház toxikológiai osztályán tért magához.

A bíróság nem találta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy a sértett értékeit - telefonját, készpénzét, iratait, bankkártyáit – a vádlott vette el, ezért a terheltet bizonyítottság hiányában a rablás bűntette és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt emelt vád alól felmentette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be.

Hirdetés
Hirdetés