Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rablás Ózdon: csokoládét és pénzt ígért a gyereknek

Borsodihír | 2024. 05. 04. | 11:33:19
Megszületett az ítélet.
Rablás Ózdon: csokoládét és pénzt ígért a gyereknek
Nagyon akarta a telefont (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járásbíróság előkészítő ülésen hirdetett ítéletet a rablás bűntette miatt indult eljárásban. Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2023. október 21-én 13 óra körüli időben Ózd egyik utcájában tartózkodott egy 10 éves gyermekkorú személlyel, amikor észlelte, hogy a sértett gyalogosan közlekedik az utcában. A vádlott ekkor elhatározta, hogy akár erőszakkal is megszerzi a sértett mobiltelefonját. A vádlott a gyermekkorú személynek pénzt és csokoládét ígért azért, hogy lökje el az utcán a sértettet, és vegye ki a zsebéből a nála lévő mobiltelefont, majd azt adja át neki.

A gyermekkorú személy ezeknek reményében a sértett az utcán fellökte, majd a földön fekvő sértett zsebéből a tízezer forint értékű mobiltelefont kivette, és azt átadta a vádlott részére, aki a telefont hazavitte, és a hűtőszekrény alá rejtette.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság közvetett tettesként elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott beismerését és a kár megtérültét. Súlyosító körülményként értékelte azonban az előéletében rejlő okok mellett azt, hogy a terhelt a cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, valamint az ilyen és hasonló cselekmények elszaporodottsága is ilyenként esett latba.

A kihirdetett ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés