Hirdetés
Hirdetés

Miskolciak, figyelem! Egyedi matricát kap minden vegyes gyűjtőedény

Borsodihír | 2024. 04. 24. | 15:09:13
Változás a hulladékgyűjtésben.
Miskolciak, figyelem! Egyedi matricát kap minden vegyes gyűjtőedény
Mindenkire vonatkozik (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A MOHU lehetőséget biztosít a települési vegyes hulladékgyűjtő edényzetek hulladékmatricával történő nyilvántartására. Ebből kifolyólag a MiReHu Nonprofit Kft. szolgáltatási területén lévő valamennyi háztartás, közület a birtokában vagy a tulajdonában lévő települési vegyes hulladékgyűjtő edényzet azonosításához egyedi éves matricát kap. Ez azt jelenti, hogy a MOHU Zrt. évente új matricát biztosít a közszolgáltatással érintett ügyfeleinek.

Mi szerepel a matricán?

Minden matrica egyedi QR-kóddal ellátott, valamint az ingatlanhasználó típusának megfelelően más-más színű. Az azonosító matricákon a QR-kód mellett az érvényesség éve, az edényzet mérete és a szolgáltatási cím szerepel. Ez lehetővé teszi a nyomonkövetést, a közszolgáltatást igénybe vevők nyilvántartásában szereplő ingatlanhasználók azonosítását és segíti a gyűjtést végző kollégák munkáját. Azoknak az ügyfelek, akik több felhasználási hellyel, illetve eltérő nagyságú edényzettel rendelkeznek, a matricákon feltüntetett adatok figyelembevételével szükséges felragasztania azt a megfelelő hulladékgyűjtő edényekre.

Mit jelentenek a matricák színei?

Szín szerint megkülönböztetünk lakosságnak, közületeknek, időszakos szolgáltatással rendelkezőknek szóló matricákat. A fentieken túl azok az ingatlanhasználók, akik nem rendelkeznek még hulladékmatricával vagy egyéb ok folytán a korábban felragasztott matricájuk megsérült pótmatricát személyesen vehetnek át az ügyfélszolgálati irodánkban/pontjainkon. Ezen típusú matricára kézzel kerül ráírásra az adott felhasználási hely, illetve edény űrmérték a rendszerünk felülvizsgálatát követően. Az időszakos matricával ellátott edényzeteket munkatársaink kizárólag az előre meghatározott időintervallumban fogják elszállítani.

Hova tegyem?

Fontos, hogy a MOHU által megküldött matricák mindegyike a megfelelő edényzetre kerüljön felhelyezésre! Az adott edényre vonatkozó matricát jól látható helyre szükséges felragasztani úgy, hogy a gyűjtést végző kollégák könnyen azonosítani tudják. A matrica ív a felhelyezést segítő útmutatót is tartalmaz. A matricák edényekre történő felragasztására a kézhezvételtől számított 30 nap áll rendelkezésre. A matricák felhelyezésének megtörténtét a MOHU és a MiReHu munkatársai is ellenőrizni fogják. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénylésének, illetve átírásának Területi ÁSZF szerinti eljárási rendje, ügymenete a továbbiakban sem változik, azonban a szüneteltetés esetén bővül azon folyamattal, hogy az ingatlanhasználónak hitelt érdemlő módon igazolnia szükséges a matrica érvénytelenítését.

Mikor kapom meg?

Az aktív szerződéssel rendelkezőknek a 2024-es évre érvényes matricák a 2024. I. negyedéves számlákkal egyidejűleg kerülnek kiküldésre. Az időszakos szerződéssel rendelkezők szintén most fogják megkapni matricájukat, viszont ezek a levelek számlát még nem fognak tartalmazni.

Figyelem, a matricák hamisítását a törvény bünteti!

Így fog kinézni a matrica (Fotó: MiReHu)
Hirdetés
Hirdetés