Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a borsodi fegyvergyűjtőt

birosag.hu | 2024. 05. 09. | 09:21:14
Fegyvereket és lőszereket tartott jogellenesen a férfi otthonában.
Elítélték a borsodi fegyvergyűjtőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki interneten keresztül vásárolt meg egyebek mellett lőfegyvereket, hangtompítókat, lőszereket, tudva azt, hogy azokat jogellenesen szerezte és tartotta birtokában.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a terhelt vadászfegyverek tartására rendelkezett ugyan engedéllyel, azonban elhatározta, hogy fegyvereket fog gyűjteni, amelyeket interneten keresztül vásárolt meg. A férfi a megszerzett, különböző típusú pisztolyokat, puskákat, lőszereket családi házában tartotta, tudva azt, hogy azok jogellenesen, erre vonatkozó tartási engedély nélkül kerültek birtokába.

A vádlott által tartott hatástalanított fegyverek – az elvégzett hatástalanítási módosításokat figyelembe véve – megfelelő szerszámozottság és szakmai tudás birtokában működőképes lőfegyverré alakíthatók.

A férfit a bíróság lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében 2 év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során a terhelt beismerő vallomását, megbánó magatartását, együttműködését, valamint büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként esett latba a jogellenesen megszerzett lőfegyverek, lőszerek nagy száma.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosítás végett fellebbezést jelentett be.

Hirdetés
Hirdetés