Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesznek róla, hogy ne okozzon több kárt a Bélus patak Szalaszenden

Borsodihír | 2024. 04. 30. | 15:07:28
Csaknem 100 milliót költenek rá.
Tesznek róla, hogy ne okozzon több kárt a Bélus patak Szalaszenden
A szalaszendi Bélus patak (Fotó: google.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt évek csapadékos időjárásának következtében Szalaszend község belterületén áthaladó Bélus patak számos alkalommal veszélyeztette a környező ingatlanokat. A patakot keresztező hidak alépítményei megrongálódtak, József Attila, Óvoda, Petőfi utcai és Béke közi ingatlanokat öntött el a medréből kilépő patakvíz.

A jövőbeni károk megelőzése érdekében az önkormányzata a belterületet veszélyeztető patakmeder rendezését, rekonstrukcióját végezteti el nettó 97,7 millió forintért.

A feladatot nehezíti, hogy a patak az ingatlanok közötti területen, a kertek végében húzódik.A rekonstrukció célja a patak felső vízgyűjtőjéről és a környező dombokról érkező záporcsapadék
biztonságos és gyors átvezetése a településen, a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével. A Bélus patak a rekonstrukció szempontjából öt szakaszra bontható, a szakaszok határait a meglévő hidak alkotják.

Az április 30-i Közbeszerzési Értesítő szerint a munkáról szóló vállalkozási szerződést április 17-én írták alá a legkedvezőbb ajánlatot adó céggel, az edelényi székhelyű Fedrid Kft.-vel.

Hirdetés
Hirdetés