Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Távhővezeték-építés kezdődik az avasi lakótelepen

borsodihir.hu | 2024. 05. 03. | 15:13:08
Augusztus közepéig tart a munka.
Távhővezeték-építés kezdődik az avasi lakótelepen
Május 6-án, hétfőn kezdődik a munka (Fotó: Facebook/MIHŐ Kft.)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődik az Avas II. ütemben a távfűtési körvezeték építésének második szakasza - tájékoztatta szerkesztőségünket a miskolci polgármesteri hivatal. 

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében május 6-tól távfűtési vezetéképítési munkák kezdődnek a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak és a Sályi utcai játszótér környezetében.

A Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak között forgalomkorlátozás várható. A tervek szerint augusztus közepéig tartó munka eredményeként új, korszerű és energiatakarékosabb, közvetlenül földbe fektethető, előreszigetelt acél csővezetéket építenek be az Avasi lakótelep szolgáltatás üzembiztonságának növelése érdekében.

Az építés miatt előreláthatólag 2024. május 13-tól 2024. május 31-ig, a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak között az úttestet lezárják. Továbbá két Sályi utcai parkolóhely ideiglenes igénybevétele is szükséges a kivitelezés lebonyolításához.

A munkavégzéssel érintett közterületet, járdát, úttestet a munkavégzést követően a lehető leghamarabb, ha kell szakaszosan is helyreállítja a MIHŐ Kft. által megbízott vállalkozó. A vezetéképítés munkálatai a távhőszolgáltatást és a melegvíz-ellátást nem akadályozzák.

A vezetékcsere munkálataihoz kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt a közlekedők megértését és türelmét kéri a MIHŐ.

Hirdetés
Hirdetés