Hirdetés
Hirdetés

Egészségházat építenek Kesznyétenben

MTI | 2024. 04. 25. | 08:11:54
Útfejlesztésre is marad pénz.
Egészségházat építenek Kesznyétenben
Az orvosi rendelő épülete (Fotó: google)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyebek mellett egészségházra, valamint útfejlesztésre fordítják azt a több mint 350 millió forintot, amelyből fejlesztések valósulhatnak meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található Kesznyétenben – tudatta az MTI április 25-én.

Kecső Imre (független) polgármester tájékoztatása szerint a Tiszaújváros közelében fekvő településen összesen 353,5 millió forintnyi forrásból egészségház építésére és berendezésére 250 millió forint jut, a belterületi közutak fejlesztésére 44 millió, a közlekedésbiztonság korszerűsítésére pedig 22,5 millió forintot szánnak. Parkosítás és zöldinfrastruktúra-fejlesztés további 37 millió forintból valósulhat meg.

A támogatás korábbi forrásainak és jelentős önerőnek a felhasználásával 43 millió forint értékben energetikailag korszerűsítették a községházát, ahol az egészségház-építési projekt indítórendezvényét kezdik. Az önkormányzat közleménye szerint korábban már 140 millió forint értékben bővítették Kesznyéten családi bölcsődéjét, melyben így már huszonhárom gyermek ellátásáról tudnak gondoskodni.

Emellett a közvilágítást is korszerűsítették korábban: 370 lámpatest cseréjével 65 százaléknyi energiamegtakarítást értek el.

Hirdetés
Hirdetés